Bereikbaarheid, toegang en faciliteiten

Bezoekadres

De zittingen van het college vinden plaats in het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan 60 in Den Haag.

Openbaar vervoer en parkeren

Het Paleis van Justitie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt op vijf minuten loopafstand van het Centraal Station Den Haag.

Er is geen parkeergarage voor bezoekers. In de buurt kan alleen tegen betaling worden geparkeerd.  In sommige straten is het na 14.00 uur onbetaald parkeren. Er geldt op veel plaatsen een maximum parkeertijd van twee uur.

Langer parkeren kan wel in een parkeergarage. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-Park CS New Babylon (Prinses Irenestraat 1, Den Haag). Deze parkeergarage bevindt zich op vijf minuten loopafstand van het Paleis van Justitie. Nabij de ingang van het Paleis van Justitie bevinden zich vier invalidenparkeerplaatsen in de Theresiastraat.

Toegang

Na binnenkomst gaat u door een detectiepoortje en uw bagage door een scanner. Daarna meldt u zich bij de receptie. Daar hoort u in welke zaal uw zaak wordt behandeld. Ook krijgt u een briefje waarop staat waar u naar toe moet. U moet zich legitimeren.

Als u op de juiste verdieping bent aangekomen meldt u zich bij de balie bij de zaal. Daarna wacht u tot u wordt binnengeroepen.

Zowel klager als verweerder en gemachtigden wachten in dezelfde ruimte. In het Paleis van Justitie gelden de huisregels.

Faciliteiten

In de kiosk op de begane grond kunt u koffie, thee, frisdrank, broodjes en snoep kopen. Er is geen garderobe. Buiten de zittingszaal vindt u kapstokken.

Mindervaliden

Het Paleis van Justitie is toegankelijk voor rolstoelen. Er zijn toiletten voor mindervaliden.