AutiTalent plaatst 100e werkzoekende bij Centraal Tuchtcollege

Autitalent, partner van De Normaalse Zaak, viert een feestje: het bedrijf heeft de honderdste werkzoekende aan de slag geholpen. Het Centraal Tuchtcollege is de gelukkige. Daar wordt op vakkundige wijze door Linda het archief gedigitaliseerd.

Natuurtalent

Met Linda heeft het Centraal Tuchtcollege een waar natuurtalent in huis. Zij is door haar autisme beperkt, maar ook kundig. Ze kan zich heel goed focussen op haar werk, is zorgvuldig en precies en laat zich niet snel afleiden. Om de mijlpaal van honderdste geplaatste medewerker te vieren werd er door Linda een taart aangesneden.

Taart voor de 100e geplaatste werkzoekende
De taart voor de 100e geplaatste werkzoekende

Zorgvuldig en snel

Secretaris van het Centraal Tuchtcollege, mr. Henk Lutgert, vindt de taart een leuke verrassing maar is vooral blij met wat Linda kan. 'Onze organisatie heeft een jarenlange ervaring met het inhuren van mensen die beschikken over specifieke vaardigheden. Wij hebben gekozen voor AutiTalent omdat de aan deze organisatie verbonden mensen het digitaliseren van ons archief uiterst zorgvuldig en snel kunnen realiseren en wij deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag een kans willen geven om werkervaring op te doen in een werkomgeving.'

Linda snijdt taart aan (1)
Linda snijdt de taart aan.

AutiTalent

AutiTalent is een social enterprise die mensen met autisme aan volwaardig, betaald werk wil helpen. Werkzoekenden met autisme melden zich inmiddels veelal zelf aan. Het vinden van nieuwe werkgevers en opdrachtgevers is een belangrijke taak van de AutiTalent-teamleden, al groeit de naamsbekendheid zeker ook door mond-tot-mondreclame van tevreden klanten en initiatieven als De Normaalste Zaak.