Voorzitter Eindhoven bij afscheid geridderd

Het heeft de Koning behaagd scheidend voorzitter van Regionaal Tuchtcollege Eindhoven Huub van Griensven (70) te benoemen tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester van Oirschot Ruud Severijns decoreerde met trots Van Griensven in bijzijn van zijn echtgenote op zijn afscheidsreceptie.

12 jaar tuchtrechter

Na ruim 12 jaar tuchtrechterschap sloot Van Griensven op 22 september voor het laatst de jaarlijkse regionale ledenvergadering. In zijn jaarrede kijkt hij terug op de afgelopen 12 jaar: ‘Er was toen ik aantrad bijna niets, nu staat er een volwassen organisatie.’ Met het volste vertrouwen draagt hij de voorzittershamer over aan opvolgster Carla Lamers, in de wetenschap het vak en de mensen ontzettend te gaan missen.

Beeld: Jac van Poppel
Mevrouw Van Griensven wordt gefeliciteerd door burgemeester Severijns

Veel kwaliteiten

Op zijn afscheidsreceptie werd pas echt duidelijk hoeveel Van Griensven heeft betekend voor zijn collega’s, collegeleden en de maatschappij. In speeches door vertegenwoordigers van het collegesecretariaat, het college, het ministerie van VWS en zijn collega-tuchtrechters werd Van Griensven geroemd om zijn kwaliteiten als, rechter, teambuilder, mediator, leider en maatschappelijk betrokken burger. Eén van de geroemde prestaties was dat Van Griensven met zijn secretariaat de doorlooptijden wist te halveren.

Goed doel

Met het afscheid werd ruim €3.200,- opgehaald voor Bijna thuishuis De Vlinder in Best en Bijna thuishuis Oirschot. Deze twee huizen zorgen met ruim 110 vrijwilligers voor een warme omgeving en de benodigde zorg in de laatste levensfase van mensen die minder dan drie maanden te leven hebben.

Vrienden

Menig toehoorder hield het bij de laatste speech niet droog.  ‘Ik ben nu echt 70, dus het houdt op. Het meeste ga ik jullie allemaal missen. Jullie zijn mijn vrienden geworden.’