Klacht bij tuchtcollege tegen acht gynaecologen over begeleiding zwangerschap en bevalling

Eindhoven - Vandaag wordt door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Eindhoven een klacht tegen acht gynaecologen behandeld. De klacht gaat, kort samengevat, over de behandeling en begeleiding van klagers en hun kindje tijdens de laatste twee maanden van klaagsters zwangerschap en de bevalling. Het dochtertje van klagers is tien dagen na haar geboorte overleden.

Het gaat om uiteenlopende aspecten van die behandeling en begeleiding, waaronder het medisch handelen, de samenwerking tussen de gynaecologen, de dossier-, informatie- en geheimhoudingsplicht en de afwikkeling van de calamiteitenmelding bij de IGZ (nu IGJ). De gedetailleerde klachtomschrijving is te vinden op de website van de tuchtcolleges bij ‘Binnenkort te behandelen’.

Volgende week zal de klacht van klagers tegen de kinderarts en de anesthesist worden behandeld. De voorlopige uitspraakdatum in alle zaken is 31 oktober 2019.