Podcast aflevering 9 De impact van een tuchtklacht

In deze aflevering van de Artsen podcast gaan huisarts en lid-beroepgenoot van het tuchtcollege Bart Schudel en huisarts Tjeu Klaassen in op de impact van tuchtklachten. "Het gaat er niet om of het beter had gekund, maar waar het beter had gemoeten," aldus Bart Schudel. Ook komen de vele huisarts/patiënt contacten in de eerstelijnszorg aan bod.

Tuchtrechter Peter Lemaire gaat in deze aflevering o.a. in op vragen over hoe tuchtrechters te werk gaan. 
In het medisch tuchtrecht maken de leden-beroepsgenoten afkomstig uit het specialisme onderdeel uit van het college. Het werkt bijvoorbeeld heel anders dan in het strafrecht. In zijn column licht Peter Lemaire dit toe. "Serieuze en ervaren collega-artsen, verpleegkundigen of apothekers maken - al naar gelang de klacht -  deel uit van het college. Heb vertrouwen in je collega's uit het vakgebied."

Podcast via BNR Radio of Spotify
De ‘Artsen Podcast’ is van de KNMG en bespreekt telkens een actueel medisch onderwerp. Peter Lemaire brengt iedere aflevering een casus uit het medisch tuchtrecht in passend bij het onderwerp.

Deze aflevering is te beluisteren via BNR Radio. Of zoek op ‘Artsen Podcast’ en stem af op aflevering 9 via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.